Tadic S Komemoracije Za Jasenovac

VEZANE VIJESTI
Vijesti
- Usprkos strašnim žrtvama, moramo naći snage za pomirenje i to je poruka koju šaljem danas iz Banjeluke, iz Republike Srpske (RS), to je poruka koju šaljem i iz Beograda, kao predsjednik Srbije – izjavio je Tadić nakon komemroacije i dodao kako je nedavno s hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem razgovarao o poboljšavanju međudržavnih i međunacionalnih odnosa.
- Isti se razgovor može voditi i s bošnjačkom politikom elitom – uputio je poruku predstavnicima Republike Srpskemeđu kojima je bio i Milorad Dodik, ali je i naglasio da Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici nedavno usvojena u srpskom parlamentu neće utjecati na odnose Srbije i Republike Srpske.
- Republika Srpska se ne može dovoditi u pitanje. Za nas je ona svetinja, ali ona je sigurno utočište ne samo za Srbe, već za sve narode koji žele živjeti u njoj – zaključio je Dodik koji je najavio kako će zatrađiti usvajanje rezolucije kojom bi se zločin u Jasenovcu okarakterizirao kao genocid.
http://www.jutarnji.hr/boris-tadic-na-godisnjici-proboja-zarobljenika-logora-jasenovac--usprkos-zrtvama--moramo-naci-snage-za-pomirenje/707042/

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License