Bugarski Car Simeon Ii Stigao U Zagreb

Bugarski car Simeon II stigao u Zagreb
Plaketu Pravednika za dobra djela svoga oca, bugarski car će primiti na otvorenju Jewish Film Festivala večeras u kinu Europa

Autor: Maja Gujinović
Objavljeno: 23.05.2010. 17:01h

Bugarski car Simeon II stigao je jučer u Zagreb kako bi prisustvovao 4. Festivalu židovskog filmaZagreb na kojem će mu oskarovac Branko Lustig uručiti plaketu Pravednika.
Car Simeon II stigao je u pratnji supruge, kraljice Margarite, a u zračnoj luci Pleso dočekali su ih predsjednik Festivala Židovskog filma Zagreb, Branko Lustig i direktorica Festivala, Nataša Popović.
Danas su uzvanici 'plave krvi' bili na svečanom ručku u restoranu Okrugljak na koji ih je pozvao gradonačelnik Bandić, a na kojem je bio prisutan i Florian Gallenberger, režiser filma 'John Rabe', kojim se večeras, u kinu Europa, otvara 4. Festival židovskog filma.
Festival se otvara njemačkim filmom John Rabe
U 19 sati na programu je službeno otvorenje tijekom kojeg će Lustig uručiti plakete i medalje Pravednicima, među kojim Simeonu II, zbog djela njegovog oca, kralja Borisa III koji je spasio je 50 tisuća bugarskih Židova opirući se njihovoj deportaciji iz Bugarske u koncentracijske logore diljem Europe i nastojeći pronaći načine kako bi prebjegli na područje tadašnje Palestine.
Prisutnima će se obratiti između ostalih i Yosef Amrani, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, nakon čega slijedi projekcija filma 'John Rabe'. Nakon projekcije filma pozivamo izraelski ansambl 'The Shuk', održat će koncert u Sax-u s početkom u 22 sata.
http://www.zagrebancija.com/hr-scena/bugarski-car-simeon-ii-stigao-u-zagreb_304074

BlinkListblogmarksdel.icio.usdiggFarkfeedmelinksFurlLinkaGoGoNewsVineNetvouzRedditYahooMyWebFacebook

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License