Adriana

ADRIANA

Adriana Popović svoju prvu samostalnu izložbu je imala krajem prošle godine u galeriji "Klod Leman" na Monparnasu, u srcu francuske metropole, pod nazivom "U potrazi za umnoženim telom". Rođena je pre 30 godina u Parizu, gde živi i radi. Podučava vajanju školsku decu i odrasle žitelje Monparnasa. Adriana je završila studije geologije i arheologije, ali se definitivno opredelila za plastičnu umetnost. Njene skulpture se nalaze u Parizu, Londonu, Stokholmu, Njujorku:
"Moje skulpture su savremena interpretacija oblika u tri dimenzije. Čovek je, po mom mišljenju, sastavljen od drugih ljudi kojima je okružen. Sastoji se od stvarnih osoba, ali i od snova, košmara, pa i od nečeg demonskog!"
Baltazar Kublije, biograf prve Monografije vajarke Adriane, ovako ocenjuje njenu umetnost: "Duh umetnice Adriane duže će se zadržavati da krišom izrazi poruke, makar koliko one bile proročanske. Vajanje ljudskog tela moglo bi joj čak poslužiti da započne stvaranje jedne mitologije koju će drugi pokušavati da objasne u budućnosti. Međutim, umetnica i ne pokušava da ljubomorno čuva svoje umetničko sazrevanje. Ona u svojoj profesionalnoj aktivnosti uči i druge umetnosti vajanja u glini staroj tri hiljade godina.. "
Na izlozbi u Tel Avivu, u prijatnom ambijentu galerije The Heder Bubia Luksemburga, prikazana je od 22. 12. 2009. do 12.1. 2010. modelirana keramika i foto-skulptura.

BlinkListblogmarksdel.icio.usdiggFarkfeedmelinksFurlLinkaGoGoNewsVineNetvouzRedditYahooMyWebFacebook

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License